Serwis Wolters Kluwer Polska SA -  Pomoc Techniczna
Obserwuj

Po kilkunastu minutach nieaktywności zostałem wylogowany, dlaczego?

Jeśli użytkownik jest aktywny w programie sesja jest odświeżana co 4 minuty. Sesja się nie odświeża jeżeli np. włączy się wygaszacz ekranu, komputer zostanie uśpiony, zahibernowany, wyłączony albo zablokowany - wtedy użytkownik zostaje wylogowany. Aby zamknąć sesję samodzielnie użytkownik powinien kliknąć "Wyloguj" w produkcie lub zamknąć okna przeglądarki – w tym przypadku sesja zamykana jest po 15 min automatycznie. Wyjątkiem są dostępy uprzywilejowane VIP (więcej w materiałach dodatkowych)

Czy ten artykuł był pomocny?
Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 0 z 0